→ CENTRUL DE TIP FAMILIAL, PREOT “MIHAI NEGREA” SI ACTIVITATILE COPIILOR


Absolvire clasa a 8-a Deliman Constantin-Marin

Asociația Filantropică Creștină Sfinții Voievozi Mihail și Gavril, Vatra Dornei Începutul acestei frumoase povesti de viața a avut loc in vara anului 2011, atunci când trei copilași au pășit pentru prima data in curtea Mănăstirii Podu Coșnei, mânăstire care avea sa le fie cămin pentru următorii ani. Unul dintre copilașii veniți era foarte timid, se ținea scai de fratele sau mai mare și nu voia sa scoată o vorba. Acest copilaș este Deliman Constantin Marin, avea 4 anișori atunci când a întrat in mânăstire, alături de cei doi frați. Desigur, felul in care Parintele Mihai Negrea împreuna cu soția sa, Iulia Negrea , prin atitudinea și entuziasmul cu care i-au întâmpinat pe copilași , aceștia au reușit sa se integreze imediat in colectivul mănăstirii. [...]

Citește tot articolul ->


Povestea mea...

[...] Am ajuns la mănăstire în clasa a XI-a de liceu. Timpul trecea repede, mă apropiam de absolvirea liceului, iar, pentru mine, facultatea era un loc la care nici nu îndrăzneam să visez - cunoscându-mi situaţia financiară şi incapacitatea de a mă întreţine pe perioada şcolarizării. Nu întrezăream altă soluţie în afară de găsirea unui loc de muncă care să-mi permită supravieţuirea, însă, gândul părintelui Mihai şi al doamnei Iulia a fost altul - acela de a mă trimite la facultate. În timpul facultăţii am obţinut rezultate ce au depăşit până şi aşteptările mele, aşa încât am terminat facultatea şi masterul pe locuri fruntaşe, iar bucuria părintelui a fost enormă, redând asta ca răspuns la întrebarea unui reporter al postului de ştiri DIGI 24: “Uită-te la el, îl vezi? Nu a avut nimic şi uite unde a ajuns... primul pe Facultate.”.[...]

Citește tot articolul ->


Asociația Filantropică Creștină Sfinții Voievozi Mihail și Gavril, Vatra Dornei

Asociația Filantropică Creștină Sfinții Voievozi Mihail și Gavril, Vatra Dornei

Asociația Filantropică Creștină Sfinții Voievozi Mihail și Gavril a fost înfiintata în anul 2009, pe lângă Mănăstirea Podul-Coșnei, de către preotul Negrea Mihai.

Scopul înființării acestei asociații a fost de a ajuta copiii și familiile nevoiașe din jurul nostru.

Tot în acest scop, în anul 2014, preotul Mihai Negrea a amenajat un asezământ social în Vatra-Dornei, pe strada Mihai Eminescu,nr.1.

În urma trecerii în neființă a preotului Mihai Negrea, copiii crescuți în cadrul mănăstirii de la Podul Coșnei, au fost mutați împreună cu doamna preotesă Iulia Negrea, la centrul de zi din Vatra Dornei.

Conducerea asociației a fost preluată de doamna preoteasă Iulia Negrea, care este și președinta asociației.

Actualmente asociația are o cantină socială unde mănâncă un prânz cald un număr de 100 de copii nevoiași din împrejurimi.

Pe langă masă asigurăm copiilor și haine, rechizite, jucarii și alte lucruri de care au nevoie.

De asemenea, asociația mai are și un serviciu social "CASA DE TIP FAMILIAL PREOT MIHAI NEGREA", unde îi sprijinim în continuare pe cei 12 copii pe care i-am crescut de mici.

Cei care doresc să ne sprijine o pot face donând în unul din conturile afișate în site (în partea stângă) sau contactându-ne la unul dintre numerele de telefon: Negrea Iulia – presedinte asociație: 0736625227, Zetu Camelia - administrator centru: 0746624778.

 

Noutăți
Donații